Seizoenproducten

Wij vinden het belangrijk met het seizoen mee te gaan en bieden deze producten dan ook graag aan. Groente en fruit van het seizoen zijn het allerlekkerst. Ze zijn super vers en zitten nog boordevol vitamines en mineralen. En dat proef je!  De producten zijn vaak van eigen bodem (lokaal) dus is het ook nog een duurzame keuze die je maakt.

Elk seizoen biedt zijn eigen groente en fruit. Je komt er snel achter wat de lekkerste groentes in de zomer zijn én waar je in de winter van kunt smullen! Eet je met de seizoenen mee, dan eet je automatisch super gevarieerd. Zo krijg je van alle vitamines en mineralen voldoende binnen. Veel groente en fruit kan je combineren, zo leer je ook weer nieuwe recepten te koken en zet je een origineel gerecht op tafel in lijn met het seizoen.

Op dit moment gaan we weer richting de herfst en wintergroente! Tijd voor een heerlijke stamppot of een lekkere ovenschotel op tafel. De eerste echte herfst-groente hebben we alweer in de winkel liggen. 

 

        NIEUWE OOGST APPELS                          NIEUWE OOGST PEREN                           STOOFPEREN       

                              

        HOLLANDSE PASTINAAK                        HOLLANDSE KNOLSELDERIJ                       HOLLANDSE TOMAATJES

                               

 

   HOLLANDSE SAVOOIE KOOL                      HOLLANDSE ZUURKOOL                          HOLLANDSE BOERENKOOL

                                      

 

      HOLLANDSE SPRUITEN                            HOLLANDSE POMPOEN                                 HOLLANDSE RODE KOOL

                                     

 

 

 

Het leuke van het seizoen is dat ze ons geven wat we nodig hebben. In de zomer groeien vaak sappige vruchten en watterrijke groente in Nederland, omdat we dan juist meer vocht nodig hebben. In de winter willen we meer voedzaam eten en kiezen we sneller voor knollen, wortelen, uien en boerenkool. Al deze groenten zijn dan klaar voor de oogst. Groente uit het herfst- winterseizoen bevatten veel vitamine C en antioxidanten voor een gezonde weerstand en groente uit het lente seizoen bevatten weer veel meer vitamine B voor extra energie!

 

Er zijn tegenwoordig vele seizoenskalenders te vinden op internet. Het fijne aan zo een kalender is dat je makkelijk kan zien welke groente in welke maand of seizoen verkrijgbaar zijn.Tegenwoordig is heel veel groente en fruit jaar rond verkrijgbaar, ga je echter kijken naar de maand waarin deze groente thuis hoort (dus vaak van eigen bodem is) kun je de voedsel kilometers beperken en een bewuste keuze maken in wat je eet of op tafel zet. Ben je benieuwd naar zo een kalender? Open dan de seizoenskalender die wij hebben toegevoegd. 

Beup