Over ons

Op een milieuvriendelijke manier gewassen kweken, dat is de filosofie van ons bedrijf! In onze eigen boomgaarden telen we de lekkerste appelen en peren!

 

Wij telen verschillende rassen appels en peren. Onze hoofdrassen zijn de Elstar appel, Jonagold appel en de Conference peer.

 

We bemesten onze grond in de boomgaarden met organische meststoffen en om onze vruchten te beschermen (tegen insecten) maken we gebruik geïntegreerde gewasbescherming: Wat houd dit in? We gaan eerst kijken wat er in de boomgaard speelt en aan de hand van de waarnemingen nemen we een besluit wat we gaan doen.

 

 

Voor het bepalen wanneer we tegen schimmels een bestrijding moeten nu voeren maken we gebruik van het weerbericht in combinatie met het landelijke netwerk van weerpalen (dit geeft een zeer nauwkeurig beeld van de temperatuur en de blad nat periode). 

 

Voor de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen  maken wij gebruik van twee tunnelspuiten zodat wij een minimale emissie naar onze buren of het oppervlakte water hebben. Dit is een goede milieu vriendelijke aanpak.

 

Er wordt in de maanden september en oktober 7 à 8 weken geplukt. De oogst wordt verzorgd door Poolse medewerkers. Het fruit wordt van de boom rechtstreeks in kisten gelegd om de kans op beschadiging te beperken. We plukken het fruit per soort. Na het oogsten wordt het fruit in voorraadpakken verpakt en in de koelcel bewaard.

 

Wij kunnen ruim anderhalf miljoen kilogram fruit bewaren onder ULO condities. ULO (Ultra Low Oxigen) is een manier van bewaren. Via deze methode kunnen appels en peren optimaal bewaard worden, waardoor ze lang vers blijven. ULO is computergestuurd om deze condities te kunnen handhaven. We kunnen de temperatuur tot op een tiende van een graad regelen, en de zuurstof tot op een tiende van een procent.

Naargelang ras, kunnen de vruchten 10 à 11 maanden met een goede kwaliteit bewaard worden.

 

Het fruit wordt beschadiging vrij uit de kisten gehaald, door dat de kisten in het water gedompeld worden, daarna worden de appels of peren afgespoeld met water en gedroogd. Wij maken gebruik van moderne sorteerapparatuur. De sorteerlijn met optische sorteermachine is uitgerust met een camera die de maat van elke appel en peer bepaalt, waarna de vruchten op maat gesorteerd worden. Later worden ze door ons personeel in de eindverpakking gelegd, nadat ze het fruit eerst op kwaliteit beoordeeld hebben.


Dan is er nog
’t Fruithuis, onze boerderijwinkel waar je verse producten kan kopen die op de boerderij geteeld worden.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GLOBAL G.A.P. certificaat

Heb je vragen, of wil je een bestelling plaatsen? Aarzel dan niet en contacteer ons!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beup